Waar moet je op letten bij het kopen van een loopband?


Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden bij het kopen van een loopband. Maar eerst moet je natuurlijk de beslissing hebben genomen om een loopband aan te schaffen. In deze blog verduidelijken we de voornaamste voordelen van een loopband.

Joggen, hardlopen of wandelen?

Wat ga je vooral doen met de loopband? Dat is een vraag waar je het antwoord zeker op moet weten. Als je van plan bent om je conditie serieus op te bouwen / verbeteren, dan kies je beter voor een van onze premium modellen die ontworpen zijn voor de meer intensieve trainingen. Om te joggen of gewoon te wandelen kan je een segment lager gaan.

De afmetingen

Dit is misschien het belangrijkste aspect bij het kopen van een loopband als je thuis of in de garage weinig ruimte hebt. De loopband die je wilt kopen moet uiteraardin de ruimte passen die je daarvoor hebt voorzien. Daarom is het zeer belangrijk dat je de afmetingen van het toestel goed bekijkt.

Maximale draagkracht

Zoals veel apparaten heeft een loopband ook een maximale draagkracht. Dit is het maximum gewicht dat de loopband tijdens het gebruik kan ondersteunen. In vrijwel alle gevallen is dit geen probleem, maar dubbelchecken in jouw specifieke situatie kan nooit kwaad. Zo voorkom je defecten bij het toestel of een veel te vroege onderhoudsbeurt. Het is aanbevolen dat je een loopband kiest met een maximaal gebruikersgewicht dat ongeveer 20 kg meer is dan de zwaarste gebruiker.

Test de loopband

Elke loopband voelt goed als je die maar een paar minuten uittest. Daarom heb je een paar dagen tijd nodig om te beslissen of de loopband echt bij je past. Bij Largo Fit heb je 14 dagen bedenktijd, zodat je kennis kan maken met de loopband en zo kan je ervaren als het een goede match is voor jouw vereisten. Als je vindt dat de loopband niet bij je past of je wil deze ruilen voor een ander model, dan is dat helemaal geen probleem.