Powerblock Koopgids

Denk je eraan om een Powerblock halterset aan te schaffen? Goed idee! Een enkele set vervangt een heel rek aan halters en neemt slechts een fractie van de plaats in. Ook is het veel voordeliger qua prijs dan meerdere aparte halters te moeten kopen.

Maar er zijn verschillende soorten en maten. Hoe kies je nu de beste set voor jouw benodigdheden?

Verschil tussen de Powerblock Pro en Sport
Laten we eerst de verschillende soorten definiëren. Er zijn de Sport en de Pro sets.

Het verschil zit 'm voornamelijk in de bouw van de dumbbells. De Pro's zijn iets steviger omdat ze van een sterker materiaal (urethaan) gemaakt zijn. Hierdoor kunnen ze meer klappen en stoten verdragen tijdens de iets intensievere trainingen. Ook kunnen de Pro's gebruikt worden met accessoires zoals een halterstang en een kettlebell grip.

De Sports worden eerder gezien als een instapmodel, hoewel ze eigenlijk perfect dienst kunnen doen voor zo goed als alle benodigdheden. Het enige wat je opgeeft is de iets sterkere bouw en de compatibiliteit met de accessoires.

Gewicht kiezen
Wanneer je gekozen hebt welk soort Powerblock je wilt kopen, is er ook nog het gewicht. Hier is het belangrijk om ook naar de toekomst toe te denken. Gaat je gekozen gewicht in de toekomst nadat je veel getraind hebt te licht zijn? Dan kan het beter zijn om op voorhand al een iets zwaarder model te kiezen. Onderaan vind je een tabel met de gewichten per model.

Uitbreidbaarheid
Verder is er ook nog de optie om te kiezen of je dumbells uitbreidbaar moeten zijn. Hierdoor kan je door de toevoeging van een Expansion Kit het maximum gewicht verhogen. De uitbreidbare modellen herken je door de "EXP" in de naam. Om het gewicht van een halter uit te breiden heb je een uitbreidbaar "EXP" model en een Expansion Kit nodig. De Pro 5-50 EXP kan bijvoorbeeld worden uitgebreid tot een Pro 5-70 EXP door de toevoeging van een Pro 50-70 Expansion Kit. Deze kan nog 1 stap verder worden uitgebreid met een Pro 70-90 Expansion Kit.

Conclusie
Om alles even samen te vatten - Powerblock halters zijn een geweldige aanwinst voor iedereen die krachttraining wilt doen, maar geen hele reeks halters wilt kopen. Je hebt letterlijk een heel halterrek in 1 enkele set. Indien je voor een niet uitbreidbaar model gaat, kan je best iets verder in de toekomst denken of het zwaar genoeg gaat zijn. Indien je een uitbreidbaar model koopt kan je in de toekomst altijd nog een uitbreidingskit aanschaffen om het gewicht te verhogen.Gewichten per set

Model

Max gewicht

Gewicht stappen

Uitbreidbaar

Sport 24 Set

24 lbs / 10,8 kg

1,3 kg

Nee

Sport 50 Set

50 lbs / 22,7 kg

2,3 kg

Nee

Sport 5-50 EXP

50 lbs / 22,7 kg

1,1 kg

Ja

Sport 5-70 EXP

70 lbs / 31,7 kg

1,1 kg

Ja

Sport 5-90 EXP

90 lbs / 40,8 kg

1,1 kg

Nee

Pro 32 Set

32 lbs / 14,7 kg

1,1 kg

Nee

Pro 50 Set

50 lbs / 22,7 kg

1,1 kg

Nee

Pro 5-50 EXP

50 lbs / 22,7 kg

1,1 kg

Ja

Pro 5-70 EXP

70 lbs / 31,7 kg

1,1kg

Ja

Pro 5-90 EXP

90 lbs / 40,8 kg

1,1 kg

Nee
KoopgidsPowerblock