Een eigen loopband?

De vraag van 1 miljoen: Hoe verbrand je calorieën zonder je huis te verlaten?

Dat is een vraag die we vaak tegenkomen. Het antwoord op die vraag is simpeler dan je denkt: trainen met een loopband.

Handig

Een van de grote voordelen van een loopband is dat je je niet hoeft voor te bereiden om te gaan lopen. Je hoeft bv. geen route uit te plannen om buiten te lopen. Met een loopband begin en stop je wanneer je maar wilt.

Daarnaast hoef je nooit meer rekening te houden met het weer; te koud? Te warm? Regen? Sneeuw? Dat speelt allemaal geen rol als je een loopband hebt. Je stapt er gewoon op en begint te rennen.

Verder is het niet nodig om ergens een helling te zoeken voor extra intensiteit. Die functie is al ingebouwd in de meeste loopbanden. Met 1 druk op de knop waag je je aan de steilste hellingen.

Multifunctionaliteit

Je zou versteld staan van hoeveel dingen je kan doen terwijl je traint op een loopband. Zo volg je probleemloos je favoriete serie of luister je naar een leuke podcast. Er zijn talloze manieren om je training zo aangenaam mogelijk te maken. 

Er bestaan zelfs loopbanden met een bureau waar je een computer op kan zetten om te werken terwijl je wandelt!

Veiligheid

Wanneer je buiten loopt moet je de omgeving constant in de gaten houden; auto’s, fietsers, voetgangers, honden, het pad, … . Je moet steeds alert zijn.

Met een loopband ben je praktisch altijd veilig. Er zijn geen gevaarlijke bochten, modder waar je op kan uitglijden of honden die achter je aan spurten. 

But… what about calories?

De loopband is niet voor niets het populairste cardio apparaat. Je verbrandt er super veel calorieën mee, je werkt aan je conditie, en je doet er je hart een enorm plezier mee. Ook toont het scherm op de loopband steeds je resultaten, waardoor je visuele feedback hebt en je je progressie tot in het detail kan bijhouden.

Dit maakt de loopband voor mensen over de hele wereld de nummer 1 favoriet voor thuistrainingen. De loopband blijft een klassieker en je kan er gewoon niet mis mee gaan. De eeuwige functionaliteit en de betrouwbaarheid maken van de loopband jouw ultieme gezondheidspartner. 

Trainen hoeft niet onaangenaam te zijn

Je traint wanneer het jou uitkomt, op jouw tempo, en dat allemaal in het comfort van je eigen huis. 

Ook bespaar je veel tijd aangezien je enkel op de loopband moet springen om te beginnen met trainen, en eraf gaan wanneer je klaar bent. Geen route waar je je aan moet houden dus.

Wanneer je je aandacht vestigt op iets anders, zoals een serie, gaat de tijd sneller voorbij. Je traint langer dan dat je gewend bent van jezelf en het voelt niet als iets wat je met tegenzin doet. 

Je bent altijd veilig op een loopband. Je moet dus niet alert zijn voor de omgeving en kan je volledig focussen op je prestaties.